Stories


2020/10/25
HU | A KAPCSOLATOKRÓL és a tárgyainkról‘Good design should create dialog between person and object.’


/Ark Journal Vol. II. /


A vasárnapi kávé mellé előkerülnek azok a klassz magazinok amelyeket utazásaink során szereztünk be. Az Ark Journal tavaly indult, és terek-tárgyak-emberek és azok kapcsolatával foglalkozik. Ez a kölcsön- és áthatás minket is folyamatosan foglalkoztat és ösztönöz a tárgyalkotás során. Érdekel minket, hogy tárgyaink hogyan működnek, illetve milyen kölcsönhatásban vannak a térrel: beleolvadnak, kiegészítik azt, feszültséget vagy figyelmet keltenek esetleg. Ugyanaz a tárgy különböző közegben teljesen más tulajdonságát mutatja meg. A tér, mint befogadóközeg, az ember pedig használója és megtapasztalója a tárgynak.


‘A jó dizájn párbeszédet indít ember és tárgy között.’

/Ark Journal Vol. II. /


Ez a párbeszéd ember és tárgy között több síkon is működik, ezért készítünk ‘érzéki’ tárgyakat. Az esztétika mellett-legyen szép, na- a tapintás és még a szaglás is fontos szerepet kap. A fa illata, anyagának melegsége, mintázata, otthon-érzést ad. Mi erre az érzésre építve tervezzük (újra) a mindennapi tárgyakat és párosítjuk őket letisztult formákkal, merész színekkel és titkos részletekkel. Szeretnénk a tárgyhoz való kapcsolatunkat is átadni a használóiknak, akiknek ismét kialakul egy egyedi és személyes viszonyuk a tárgyhoz. Számunkra pedig ez az igazán szép és értékes.
Hoppá, kihagytuk az ízlelést, mint érzékszervet. Igazából nyalogatni is lehet őket, hiszen természetes anyagokkal vannak kezelve, de ez már egyéni ízlés kérdése. Én maradok a kávénál.


És miért is kell egy könyvtámaszt simogatni?
Tárgyainkról többet: ITT 

READ
Ark Journal magazin
COLOUR
Pantone Neon Green 802


#inspiration


back