Stories


2020/12/17
MŰVÉSZPÁROS
Interjú a Hypeandhyper Művészpáros sorozatában.

#press
#about us

Első interjú velünk, rólunk...
Itt egy kis ízelítő belőle, a teljes cikk ITT olvasható.


INSPIRÁCIÓ

Gábor: Szeretem Viki látásmódját. Mindig megpróbálja kibillenteni a dolgokat a megszokott rendjükből, teljesen más szemszögből nézni, vizsgálni őket. Igen, szeretem ezt, még akkor is, ha ez néha extra kihívást jelent. Jó példa erre az otthoni, galéria alá épített szekrényünk, amit ő hátfal és merevítés nélkül képzelt el. Először frászt kaptam az ötlettől, de aztán persze nem nyugodtam addig, amíg ki nem találtam rá egy optimális megoldást.

Viki: Sok türelmet és alázatot tanulok Gábortól. Én mindig is „kreatív” voltam, mindenfélébe belevágok: festek, varrok, fúrok, faragok. Szeretem a frappáns ötleteket és a gyors eredményeket. Meg kellett tanulnom azonban, hogy néha – na jó, mindig – sokkal színvonalasabb eredményt érek el, ha nem hagyok ki pár lépést. Gábor nagyon precíz és alapos, ami alapkövetelmény a szakmájában, én pedig inkább a folyamatok kidolgozásában és strukturálásában jeleskedem.


(KÖZÖS) ÁLOM

Gábor: Nekem praktikus álmaim vannak – a folyamatos előrejutás és megújulás, illetve hogy híre menjen a műhelyünknek. Szeretném, ha hatékonyak, de ugyanakkor emberléptékűek tudnánk maradni, ha folyamatosan meg tudnánk valósítani az elképzeléseinket. Célunk egy erős brand felépítése, olyan tárgyakkal, amelyekről az emberek ránézésre megmondják, hogy „nicsak, ez egy NEONGREY”.

Viki: Az állandó elvágyódáson túl, vagy épp amiatt azon szoktam fantáziálni, hogy az utazást és az alkotást összekötve, nomád módon is lehetne dolgozni. Különböző országokban, az ott rendelkezésre álló anyagokból és a helyi technikákkal, vagy azokból inspirálódva alkotni tárgyakat, bútorokat. Japán vagy India lehetne az első úti cél.  

fotók | Mohai Balázs


back