Stories


2020/10/20
HOGYAN DOLGOZUNK?

“Abból a célból szerveződtünk egy csapattá, hogy együtt álmodozzunk, ötleteljünk, rajzoljunk, felfedezzünk, mérjünk, vágjunk, építsünk, fúrjunk-faragjunk, fessünk, játsszunk, improvizáljunk és dokumentáljunk - nem feltétlenül ebben a sorrendben.” 

Ez hogyan is néz ki a hétköznapokra lebontva? Pontosan így! 
Najó, de mégis...

1. AZ ORGANIKUS SZAKASZ | Az ötlettől a prototípusig
Ötleteink, mint a tenger, ezekből választjuk ki és rendezzük egy koncepció köré azokat, amelyeket érdekesnek és árdemesnek találunk a megvalósításra. Ezt követően formába öntjük őket: rajzolunk, faragunk, kísérletezünk. Ha megvan a forma, akkor a részletek finomítása jön. Anyagokat és színeket választunk, kitaláljuk az elkészítési folyamatot és meghatározzuk a szükséges szerszámokat. Ez az első fázis mindig közös munka, és mindig egy nagyon izgalmas és kreatív, organikus része a tárgyalkotásunknak. Itt nincsenek szabályok és lépések, minden tárgy egyedi módon alakul a kezeink alatt. Talán ezért is a kedvencem. (Viki)


2. A TECHNIKAI SZAKASZ | Gyártás és ami utána van
Itt már a megtervezett folyamatot követjük, és mindenkinek megvan a feladata. Ez pedig egyértelmű, hiszen azzal foglalkozunk, amihez értünk és szeretünk csinálni. Így még én (Viki) is megszerettem a gyártás monotonitását, ami igazából egy rendkívül jó meditáció, annál pedig, amikor a frissen csiszolt-olajozott tárgyak kikerülnek a kezünk alól, nincs is jobb érzés!


GÁBOR
FA-NAGYMESTER
Ő a fák ismerője, azok minden tulajdonságának tudója, speciális szerszámok megszelídítője. Gábor találja ki a technikai részleteket: milyen módon dolgozzuk fel a fát és szinte 80%-ban az ő keze munkája minden egyes tárgy. Gyalul, vág, mar, vés és csiszol. Az összes klassz rögzítést és trükköt ő tökéletesíti.

VIKI
SZÍNÜGYI ELŐADÓ ÉS BONYOLÍTÓ
A színek megszállottjaként a tárgykészítésnél az én feladatom a felületkezelés, az alapozás és festés, a végső csiszolás és olajozás. Én gondoskodom a tárgyak fenntartható és ötletes csomagolásáról és folyton azon agyalok, hogy mire tudnánk még felhasználni a hulladék faanyagot. (lásd: Csipesz-sztori) A háttérmunkákban is tevékenykedem: képeket készítek és editálok, blogot írok és jövőt tervezek.

BIANKA
MÁRKA MENEDZSERE (2019-2021)
A márka hajnalán felkerestük Biankát, aki a kezdeti útkeresésben támogatott minket. 


#about us
#in the making  


back