Stories


2020/11/04
A CSOMAGOLÁS: A ZSEB KALANDJAI


Tárgyainkat szeretettel és gondoskodással kezeljük és szeretnénk megóvni a felületüket, ezért már lassan egy éve keresem (Viki) a megfelelő megoldást a csomagolásukra. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ez ilyen kihívás lesz, és sok hullámvasutazás után, végül elégedetten jelenthetjük, hogy megvan! Hiphiphurrá


1. Mibe csomagoljunk?
A kiindulópontunk a csomagolás tervezésében az volt, hogy a csomagolás maga is praktikus és egyéb dolgok tárolásra használható legyen, és ne kelljen eldobni.  Ezért a japán furoshiki textilcsomagolástól kezdve sok úton próbálkoztunk, míg rátaláltunk egy olcsó kárpitoskellékre, ami teljesen lenyűgözött. (Tudom kissé ijesztő, de ez van:) )
Ez az anyag a filchez hasonló és különféle variációkban, elsősorban ipari célokra használják. A legszimpatikusabb tulajdonsága pedig, azon kívül, hogy nagyon érdekes szürke-kevert színes a felülete, hogy teljes egészében újrahasznosított textilhulladékból készül. Menő.

2. Honnan szerezzünk alapanyagokat?
Ez a kérdés nem tűnik túl bonyolultnak, viszont a kínálat elég szűkös volt, így hosszú keresgélés és Temesi Apol tuti tippje után találtunk rá egy magyar cégre, akik gyártói is ennek az anyagnak. Innen már csak Kunszentmiklósig kellett elmennünk, hogy a kis 2 méteres tekercset betuszkoljuk az autónkba. Misszió teljesítve!
3. Hogyan készítsük el?
A koncepció kitalálása és az anyagbeszerzés között elkezdtem tervezni és mintadarabokat készíteni a konkrét tárgyak csomagolásához. Mivel varrni csak hobbi szinten tudok, ezért azt gondoltam, ehhez a lépéshez segítséget kérek a nagyon szimpatikus Pinkponilo csapatától -akik többek között közösségi varrodaként is működnek. Remek útmutatást kaptam tőlük és a kezdetben több részes csomagolás végül egy nagyon letisztult formát ért el. A varrást is bevállaltam így, hogy náluk egy félipari varrógépen ezt meg tudom tenni. Indulhat a gyártás!


 
4. A Zseb - Mire jó még?
Akkor nem is borzolnám tovább a kedélyeket: tárgyainkat ebben az újrahasznosított filcből készült zsebben lehet megtalálni, ami még sok minden más tárolására is használható. Analóg barátainknak notesz, könyv, írószerek tárolására és védelmére ajánljuk, akik pedig a digitális eszközeiket szeretnék kordában tartani, azok töltőket, driveokat, tableteket és egyéb kütyüket tarthatnak benne. Az anyag nagyon jó tulajdonságú, erős és egyben puha, védelmet ad mindennek, amit belerejtünk. 

5. A Zseb, mint termék.
Annyira megtetszett ez a praktikus tárgy, hogy önállóan is megvásárolható. Több infó róla ITT.

OBJECT
Zseb storage pocket


#workshop
#in the making
#3x3 collection


back