Stories


2020/06/03
AZ INSPIRÁCIÓRÓLEgy hely, egy tevékenység, tárgyak, amelyek körbevesznek - mind inspiráció:
A koppenhágai őrületesen jó brandek kiárusításán szerzett váza száított eukaliptusszal a Plante-ből. Az önmagában-is-szeretem-tárgy könyvtartó az épp szórványosan olvasott dél-koreai szerző kissé Murakami hangulatú könyvével. És a direkt inspirációforrás, a Design Anthology magazin, egy véletlen felfedezés a malmöi vasútállomáson. Az is véletlen, hogy épp ázsiai kiadás, de lehet, hogy ez is megfogott benne: ez a kontraszt és egyensúly, ahol a skandináv képi világú enteriőrök és tárgyak megférnek például a ‘more is more’ bangkoki villával.

Na, szóval ebben olvastam a mondatot, ami inspiráló volt ezen a vasárnap reggelen:‘Conflict is key to good design’ / ‘Az ellentét nélkülözhetetlen a jó formatervezéshez.’


/ Design Anthology Issue 23 /

Elmélyedés (bambulás), megértés, bólogatás.
Fura dolog ez az inspiráció, kicsit lerágott csont is manapság, mivel mindenki 24/7 ‘inspiráló’ tartalmakat igyekszik gyártani és megosztani másokkal, általában social media felületeken. Ettől szinte hétköznapivá válik az ‘inspirálódás’, ami magában egy pozitív dolog, viszont a hatásfoka elenyésző, mire átklikkeljük magunkat a fél világon, és az információ- és képáradatból a végén csak egy fáradt szempár és egy színes káosz marad meg.

Számunkra is mindennapos tevékenység az inspirálódás, ám nem köthető semmiféle digitális eszközhöz vagy tartalomhoz, nem kell görgetni és klikkelni. Igazából nem kell semmit sem csinálni, csak beállítani a receptorainkat ‘nyitott’ üzemmódba, vagy helyzetbe hozni magunkat pl. egy jó könyvvel, magazinnal, egy sétával vagy akár egy kávéval a kedvenc bögrénkben. Valószínűleg nem is kell messzire mennünk, mert már behoztuk magunkkal egyszer az inspirációt, csak eddig egy észrevétlen sarokban hevert, vagy egy haszontalan részletnek álcázta magát.
Bármi lehet az, ami elgondolkodtat, ötletet ad, tovább visz vagy cselekvésre ösztönöz. Igazából nyitottságunkon és hozzáállásunkon múlik, hogy hallgatunk-e erre a sugallatra. Téged mi inspirál?

tárgyak | Ferm Living váza, Studio Nomad könyvtartó,  Plante eukaliptusz
szín | Pantone True Red


 

back