Stories


2020/09/19
3 x 3 KAPSZULA KOLLEKCIÓ

Mi is az a 3 x 3 KORTÁRS ANALÓG TÁRGYAK?


A természet és a neon
kontrasztja. 
Egy dinamikus kapcsolat
fa és szín között.


A 3 féle fa - a világos juhar, a klasszikus tölgy és a fekete amerikai dió - izgalmas párosítása 3 neon színnel - sárgával, naranccsal és pinkkel.A TÁRGYAK 

Első kollekciónk darabjai a mindennapok banális tárgyaiból és vágyaiból körvonalazódtak. A kapszula-kollekció jelenlegi darabjai: (Már most további ötleteken dolgozunk…)
Cö könyvtámasz egy izgalmas geometrikus dekorációs elem, ami Gábor nagyijának a himzőráma-szorítójának újragondolásából született. A Cö kézi szerszámmal vágott famentetének ötletét ültettük át a Pötty akasztó készítésénél, amelynek köszönhetően a 3 méretű akasztó nagyon sokféle módon variálható. Egó kispolc és tükörtartónk érdekessége a sejtelmes neon reflex és a különféle színű tükrök. Ugynolyan rejtett módon rögzíthető a falra, mint az Elpé névre keresztelt lemeztartó, amely 4 lemez tárolására alkalmas. A tárgyak készítése során keletkezett fahulladék csökkentésére pedig csipeszeket kezdünk gyártani. Go green!

A METÓDUS

Számunkra a tárgyak pillanatképek anyagba (=fa) faragva, ezért mi magunk tervezünk és valósítunk meg minden darabot népszigeti műhelyünkben. A kollekció darabjai egyszerű mindennapi tárgyak újragondolásai, ahol a letisztultságot és a variálhatóságot tartjuk szem előtt. Van bennük némi nosztalgia – ezért az analóg jelző –, és használatuk is mechanikus: tekerni, csavarni, csúsztatni kell őket, egyedi rögzítési módoknak köszönhetően.

A MŰHELY 

Műhelyünk egy kis asztalosműhely és egy kreatív játszótér keveréke. 
Mivel a tárgyalkotási folyamat számunkra nagyon izgalmas, ezért szeretnénk műhelytitkainkat publikussá tenni és megmutatni, mi is zajlik a népszigeti hajójavító telep egyik zugában. Bátorítunk mindenkit, hogy jöjjön nézelődni, beszélgetni hozzánk!

A SZESZÁMOK

Az eszközök és szerszámok nálunk majdnem fétis kategóriába esnek. Az alkotási folyamat fontos része az elkészítés módjának kitalálása is. Így Gábor, ha lehet, becsempész pár japán és egyéb tradicionális kéziszerszámot a folyamatba, Viki pedig a tökéletes színek felkutatását tűzte ki célul. 

A FOLYAMAT 

Az ötlettől a megvalósult tárgyig tartó folyamatot egy facserjéhez lehet hasonlítani:
Sok törődést, időt igényel, vannak vadhajtásai és gyerekbetegségei is. Ám ha ezeket kezeljük, akkor szépen fejlődik és sokszor nem csak saját gyökere ered meg, hanem több más ötlet, verzió is születik belőle. Ezért nem használnánk a ‘kész’ jelzőt – visszautalva a pillanatra, egy fázisra, amit érdemesnek tartottunk a kidolgozásra és tökéletesítésre. Tárgyaink akkor válnak élővé, amikor használjátok őket.

A kollekció darabjai előrendelhetőek a hello@neongrey.hu e-mailen keresztül.
Árlista kérésre ugyanitt.

szín  | neon pink, neon sárga, neon narancs

fotók | Colorgraphers


#inspiration
#3x3 collection
#in the makingback